Info

Bostadshuset är uppfört 1952 i 1½ plan i träkonstruktion ovan källarvåning, tegeltak. Tillbyggnaden är uppförd i början på 1970-talet. Fasaden är delvis rappad och delvis klädd i tegel. Fastigheten är totalt 748 kvm stor och är omsorgsfullt och mycket vackert planerad med gräsmatta, träd, blommor, buskar och omkringliggande häck som skärmar av mot grannfastigheterna. Stenlagd uppfart mot garageportarna. Stengången fortsätter i en bågformad gång in i trädgården och mot entrén.

BOSTADSHUSET
Bostadshuset om 126 kvm fördelat på entréplan och övre plan inrymmer entréhall, kök med matplats, vardagsrum, badrum, toalett, totalt 3 rymliga sovrum samt gott om förvaringsmöjligheter under snedtak.

Välkomnande entré från gården som leder till inre hallen med avhängningsmöjligheter. Köket har gott om arbetsyta samt naturlig plats för matgrupp invid fönsterparti. Köket är utrustat med elspis, kyl och frys, skafferi samt ett sopnedkast till källaren. Vidare från köket kommer vi till det väl tilltagna vardagsrummet, där ryms större matsalsbord, soffgrupp samt övrig möblering. Fint ljusinsläpp från rummets fönsterpartier. Vackert lagda parkettgolv i vardagsrum, hall och sovrum. Tillbaka i hallen så finns en gästtoalett samt ett sovrum med tilltagen förvaring i inbyggda klädgarderober. Bostadshuset har delar av 1950-talscharmen kvar med originaldetaljer väl bevarade.

Övre plan inrymmer övre hall, två stora sovrum samt badrum med toalett och dusch. Master bedroom har egen utgång till balkong i söderläge. Gott om förvaringsmöjligheter i totalt fyra mycket rymliga "kattvindar".Det är ståhöjd i samtliga kattvindar, och det finns goda möjligheter att skapa mer boyta om så önskas.

Fullstor källare i väl behållet skick med bra takhöjd som nås från trappa i hallen, via groventré i källaren eller via garageportarna. Källaren inrymmer flertalet förrådsutrymmen, ett stort tvätt- och duschrum med bastu, garage med dubbla portar samt övriga utrymmen. Både källare och garage nås även direkt via praktisk ingång från gården.

Dränering har utförts under 2000-talet. Delar av rören är bytta. Fönstren som vetter mot gata är bytta till ljudisolerande vilket ger en väldigt lugn och behaglig ljudbild inomhus. Leakomatic finns installerat.

TILLBYGGNADEN
Tillbyggd "lägenhet" om ca. 60 kvm med egen ingång från Ålandsvägen. Tillbyggnaden uppfördes i början av 1970-talet med dåvarande typisk byggstandard. Lägenheten inrymmer entré, kök, vardagsrum, wc/badrum samt två sovrum. Alternativt kan man riva lägenhetsdelen och nyttja den befintliga grunden till en trevligträdgårdsyta med uterum eller altan. Lägenheten är i behov av renovering. Kontakta gärna ansvarig mäklare för mer information.

Sammanfattningsvis ett mycket centralt beläget boende i den synnerligen attraktiva stadsdelen Sveden, med närhet till det mesta i form av vardaglig service, butiker, promenadstråk, skolor, dagis m.m. Under sommartid en egen trädgårdsoas mitt i Mariehamn, Varmt välkomna att bekanta er med detta objekt!

Adress Ålandsvägen 91 / Torggatan 63, 22100, Mariehamn  Sveden 

Typ Hus

Våningsyta: 186m²

Pris 176 500 €

Karta

Dela det här objektet med någon:

Visning

Vi visar våra objekt på många olika sätt.
Ta kontakt för privat visning eller intresse för kommande visningar.

Kontakta mäklaren