Ny budnivå

Stängd

Info

Mysigt, charmigt och smakfullt renoverat bostadshus på privat ägotomt om hela 3 270 kvm i Söderby, Lemland.

Bostadshuset är ursprungligen ett stockhus uppfört 1924 på hög torpargrund i 1,5-plan med en övre våning byggd i lösvirke, fasaden är brädfodrad och har i sin helhet renoverats omsorgsfullt 2017, yttertaket är lagt i plåt under 1990-t. Bostadshuset inrymmer i nedre plan (totalrenoverat 2013) glasverandaliknande farstukvist och hall (kaklat golv) med god förvaring samt sko-och klädförvaring för hela familjen, stort kök med mycket förvaring och moderna funktioner i bevarad äldre charm, matsalsdel i anslutning till köket, stort och öppet vardagsrum med möjlighet till flexibel rumsindelning (kan t e x delas av till ett extra sovrum) samt renoverat och helkaklat badrum med toalett, dusch och plats för tvättmaskin och torktumlare. Den vedeldade köksspisen med bakugn är renoverad och tillhör en av de bevarande delarna som skapar charm och attityd för hela huset, i vardagsrumsdelen finns också en nyinstallerad braskamin. I den nedre våningen har därtill den nuvarande ägaren nyttjat förvaringsytorna optimalt genom att bygga in en stor och rymlig förvaringsplats under trappan. Från köket/matsaldelen finns också utgång till stor altan med tillhörande pergola i sydvästläge.

Övre plan är totalrenoverat 2016 och inrymmer en praktisk hall med sittbänk mot fönstret och anslutande förvaringsrum (alternativt övernattningsplats för små gäster), två rejäla sovrum samt förvaring och klädgarderobslösning. I samband med grundrenoveringarna har också allt arbete under ytorna gjorts synnerligen omsorgsfullt och med eftertanke, också trappan är utbytt 2017 för att bättre vara anpassad till huset. Hela huset har också massiva trägolv som är behandlade med hårdvaxolja i nedre plan och målade i övre plan. Fönsterbyten har skett 2013. Uppvärmning genom luft/luftvärmepump som kompletteras med eldning i spisarna, luftvärmepumpen har också behaglig AC-funktion. Badrummet och hallen har elgolvvärme, i huset finns Leakomatic installerad.

På tomten intill infarten finns uppfört en stor fristående carportsbyggnad från 2015 med plats för två bilar. Till byggnaden hör också ett stort kallförråd med generösa förvaringsutrymmen och en varm förrådsdel för ytterligare förvaringsmöjlighet alt. sommargästrum. På tomtens södra sida finns också en färdig växthusstomme. De nuvarande ägarna har lagt ner mycket tid och energi på trädgården och utemiljön för övrigt, tomten är till stora delar ingärdad med staket mot granntomt. På gården finns bland annat buskar bestående av kaprifol, klematis och rosenkvitten och därtill finns ett otal läckerheter bland annat bestående av mynta, vinbär, vildhallon och fruktträd. Fastigheten har ett oslagbart privat och lugnt läge med stora och vistelsevänliga ytor beläget mitt i Söderby med bland annat daghem, skola, idrottshall och övriga aktiviteter runt hörnet. Tomten som till stor del är anlagd med fina gräsmattspartier har tillräckliga ytor för aktiviteter, fina trädgårdsodlingar, idrottsaktiviteter, familjeliv och bjudningar.

Välkommen att höra av dig till oss för visning!

Adress Ressumvägen 9, 22610, Lemland  Söderby 

Typ Hus

Våningsyta: 121m²

Tomtareal: 3270m²

Pris 200 000 €

Bilagor

  • Planritning

Karta

Dela det här objektet med någon:

Visning

Ny budnivå

Kontakta mäklaren