Anbud mottages senast 20/07/2021 kl. 12:00

Info

Lantligt beläget på Finnö i Geta finner ni detta väldigt speciella objekt. Närheten till naturen och havet är påtaglig, här bor du långt ifrån vardagsstressen. Har du alltid drömt om att äga ett litet café eller att driva ett eget bed&breakfast? Nu har du chansen! Den gamla folkskolan i Geta huserar numera ett café, bageri och en brödbutik.

Namnet på caféet, Pettas, är hämtat från Emilia Pettersson, folkskolans första kvinnliga lärare. Barnen kallade henne för Petta. Denna oas, mitt bland blomsterprakt och grönskande natur, har allt man kan önska sig av ett liv på landet. Tegelbyggnaden från 1914 skapar en speciell känsla och här finns verkligen chansen att skapa sig en egen liten oas.

På nedre plan i huset finns en ingång till caféet/butiken som möter en med mycket ljus p.g.a de stora ursprungliga fönstren; där finns också ett bageri med lagerutrymme, en handikappvänlig toalett, samt ett klädvårdsutrymme med tvättmaskin. Allt i nära anslutning till teknikutrymmet med värmepump och ventilation mm.

I slutänden av korridoren från caféet/butiken når man den privata bostadsdelen. Man kommer in i ett arbetsrum som tidigare användes som allrum/vardagsrum. Från detta rum kommer man vidare in i sovrummet och köket. Från köket når man den andra entrén (köksingången) till bostadsdelen och ytterligare ett sovrum samt ett badrum.
Uppvärmning sker genom bergvärme, installerad 2006.

Uppför den rödmålade trappan, vid ingången till caféet, når man en stor nyrenoverad (2007) festlokal på 70 m2, kallad Gula salen och som tills idag har nyttjats som café med sittplatser där man också kan ordna konferenser, kalas, bröllop och andra festligheter. Charmiga detaljer som att huset består av ca 90 000 tegelstenar i väggarna skapar en unik känsla. Utanför Gula salen kan man gå rakt ut på en balkong mot väster.
Från Gula salen kan man ta några trappsteg upp till den s.k. ”slöjdsalen” där ett stort rum med mycket ljusinsläpp möter en samt ett vindsutrymme med mycket potential.

I trädgården finns två växthus av glas samt en uteplats, kallad Fyrklövern med stolar och bord och med skydd för nordan av havtornsbuskar och annan växtlighet.

Uppfyll drömmen om ett bostadshus med eller utan verksamhet i lantlig miljö. Välkommen på visning!

Adress Finnövägen 327, 22340, Geta  Finnö 

Typ Hus, Övriga

Våningsyta: 300m²

Pris Skriftliga anbud mottages

Karta

Dela det här objektet med någon:

Visning

Anbud mottages senast 20/07/2021 kl. 12:00

Kontakta mäklaren