Info

ALLMÄNT
Havsören, din alldeles egen udde och drömfastighet på eftertraktade Herrön i Lemland på Åland. Strandfastigheten om hela 2,3 ha har en strandlinje om imponerande 200 meter mot söder och mot väster. Den södra delen består bland annat av badstrand med fint och barnvänligt sandbotten och brygga, medan den västra delen till största delen har fina och släta rödgranitklippor.

HUVUDBYGGNADEN (med grunddel från 1995, entré och huvudbyggnad från 1998-1999)
Bostadshuset är välplacerat och har nästintill genomgående utsikt över havet. I nedre plan inryms en stor och öppen hall, vardagsrum med matplats och öppen spis, fullt utrustat kök med skafferi och anslutande glasveranda (uteplats), sovrum/kontor, toalett och teknikrum. Den ursprungliga delen av huset har ett öppet rum med stora fönster mot havet, där du kommer ut på en stor terrass med kvällssol. Det finns även ett sovloft samt bastu och dusch.

Övre plan inrymmer hall, sovrum med balkong, Masterbedroom med fransk balkong och walk-in-closet samt nyrenoverat badrum med dusch och toalett. Genomgående smakfulla materialval och funktionell rumsplanering. 2014–2016 har bostadshuset genomgått relativt omfattande renoveringar bland annat omfattande installation av bergvärme, nya golv, köksrenovering, förnyande av avlopp och ytskikt. En total våningsyta om ca. 220 m².

ÖVRIGA BYGGNADER
I anslutning till bostadshuset finns ett fint gårdshus (uppfört 2005) som i dagsläget används såsom ateljé - byggnaden är isolerad, har luftvärmepump och kan med fördel inredas till gästrum eller en separat lägenhet alternativt annex. Garagebyggnad med plats för två bilar inkl. loftdel för förvaring och i anslutning till detta finns fristående förråd. Strandbastu halvvägs ner till havet och förrådsbyggnad finns att tillgå intill.

TOMTEN OCH OMRÅDET
Tomten har till stora delar anlagts och anpassats till naturen och består bl.a. av bergspartier, stigar, planteringar och en färdig gräsmatta. Udden Herrön är med sina strandområden, sin fina natur, sitt rika fågelliv och strövområden ett av Ålands absolut mest eftertraktade områden. Vi har i denna presentation och med dessa bilder försökt återge det mesta men i själva verket måste stället med dess omgivande natur upplevas på plats. Kontakta oss för mer information och boka din egen visning redan idag!

Adress Grillskär, 22 610, Lemland 

Typ Hus

Våningsyta: 220m²

Tomtareal: 2.3ha

Pris 725 000 €

Karta

Planritning

Dela det här objektet med någon:

Visning

Vi visar våra objekt på många olika sätt.
Ta kontakt för privat visning eller intresse för kommande visningar.

Kontakta mäklaren