Info

Bostads Ab Fyren i Mariehamn ”2.0” är här!
Byggande är i full gång vid stranden på Lotsgatan 19.

Att bygga ett nytt premiumhus består av många olika processer, varav en är utformningen av de specifika bostädernas planlösningar. Den slutliga utformningen av planlösningen formar sig vartefter att man lyssnar på vad marknaden önskar sig.

Under processens gång, innan mellanväggarna tar sin form går det alldeles utmärkt att ändra på de ursprungliga planlösningarna och nu har vi gjort just detta genom att uppdatera utbudet på bostäder i det kommande nybygget Bostads Ab Fyren i Mariehamn.

Vi har haft en stor efterfrågan på större bostäder, samtidigt som de bostäder som ursprungligen var över 100 m2 redan reserverats. Dessutom har största delen av de befintliga 2 R+K i huset bokats upp.

Lotsberget Ab har därför nu tillsammans med Arkitekt Micko Koskinen-Pahlman och Lyyski Fastigheter finslipat på vissa bostäders planlösningar för att skapa några helt nya Premium bostäder vid havet på Lotsgatan 19.

Ändringarna har resulterat i 2 st. ultra-kvadratsmarta bostäder vardera om 26,1 m2 som vi kallar kategori STUDIO. Därtill kan vi nu erbjuda flera bostäder i den mycket populära kategorin om rymliga 2 R+K. Vi har också en till bostad om 4 R+K som är hela 100,2 m2 och sist men inte minst har vi nu REDARSVITEN. Redarsviten - bostad A1-A2 på våning 1 uppnås en känsla av villaboende, tack vare läget på markplan med sina 5-6 R+K fördelat på generösa 181 m2 plus tillhörande uterum om 14,6 m2 + 16,5 m2. Bostaden har terrass mot havet i västerläge med utsikt mot Ålands hav och inloppet till Mariehamn Västerhamn, fina vyer mot bl. a Kobba Klintar, vackra solnedgångar och egen ingång direkt från stranden.

INTRODUKTION
Bostads Ab Fyren i Mariehamn som uppförs med byggstart 2020 blir ett av Ålands hittills högsta, finaste och mest påkostade bostadsprojekt med totalt 32 st. aktielägenheter.

Vad sägs om att ha möjlighet att åka upp hela åtta våningar till husets privata bastu & relaxavdelning med egen terrass och vy över inloppet till Mariehamn? Havsutsikten blir oslagbar! Vår meriterade lokala arkitekt Micko Koskinen-Pahlman har från samtliga våningsplan och lägenheter sett till att du ska få njuta av en oslagbar utsikt mitt i en sagolik omgivande natur, oberoende var i huset du bor.

I bygget satsar Lotsberget Ab starkt på en hög boendestandard. Lägenheterna har en hög standard på ljudisolering, samt stora inglasade terasser med havsutsikt som ett extra trivselrum. Alla lägenheter utrustas med egen tvättmaskin & torktumlare och därtill finns det i huset en gemensam tvättstuga för mer omfattande tvättbehov. Lägenheternas kök är väl tilltagna och fullt utrustade för att tillgodose dagens krav.

Redan under husets planeringsskede fanns en dröm om stora sovrum, vilket resulterat i att Bostads Ab Fyren kommer att ha något större sovrum än genomsnittet. Det sporadiska behovet utav gästrum har projektören löst genom att planera in en alldeles egen övernattningssvit för tillfälligt övernattande gäster. Övernattningssviten, belägen på våning tre, är till förfogande för de boende och deras gäster. Bostads Ab Fyrens huvudentré har fått inspiration från hotell- och skeppslobbyn, vilket medför en mycket välkomnande känsla för de som besöker eller bor i huset.

Bostads Ab Fyren i Mariehamn uppförs på ägotomt, beläget vid stranden (söder om Västra Hamnen) och är bland det första som passagerarna ser när de anländer till Mariehamn via vattnet. I detta projekt satsas det särskilt på kvalitet kombinerat med ett estetiskt tilltalande hus som passar in i omgivningen och som dessutom ger våra besökare ett välkomnande intryck. Projektet är en unik möjlighet för dig att bo bekvämt i ett mångsidigt Mariehamn, och njuta utav de bästa utsikterna.

Driftsvederlaget är kalkylerat till ca 2,75 € per kvadratmeter och månad, finansieringsvederlag för dem som önskar köpa med låneandel bestäms då RS-handlingarna är undertecknade.

AV ETT HUS I VIII VÅNINGAR
Huset uppförs av Allbygg Ab i hela åtta våningar. Allbygg Ab är ett tryggt åländskt byggföretag med lång erfarenhet. Byggnaden uppförs i platsgjuten betong, ansvarig säljare och projektör är Lotsberget Ab. Uppvärmning sker genom fjärrvärme, vattenburet till golvvärme och med övrig modern teknik såsom luftkonditionering. Varje lägenhet får egen el & vattenmätare. I det nedre våningsplanet finns förutom två radhusliknande bostäder även allmänna utrymmen samt ingång från parkeringshallen. Från trapphuset går hissen såklart ända upp till våning VIII.

BANKEN OCH DU ÄR MED HELA VÄGEN
Projektet genomförs som ett så kallat RS-projekt där du som köpare betalar för din lägenhet vartefter bygget fortskrider. Byggstarten skedde i december 2020 och under 2021 betalar du sedan för din lägenhet enligt en på förhand bestämd ratplan, den sista raten erlägger du i samband med inflyttningen som planeras ske senast 1 juni 2023. Under byggnadstiden finns bankgaranti för projektet och efter inflyttningen har skett träder en tioårig insolvensförsäkring i kraft. Den är till för att skydda dig som köpare av en nyproducerad bostad mot överraskningar upp till 10 år.

DU BETALAR ENDAST HANDPENNING NU
Du kan redan nu boka och reservera din lägenhet genom att betala in en handpenning om 4 % av det skuldfria priset till ett reservationskonto. Handpenningen dras av från resterande belopp som ska betalas efter byggstarten som skedde i december 2020.

VARFÖR INTE BARA BETALA HALVA PRISET VID KÖPET?
Bostads Ab Fyren erbjuder dig ett så kallat BAB-lån vilket betyder att du vid inflyttning själv endast betalar 1/2 av det skuldfria priset, och den resterande 1/2 avkortas sedan genom en månatlig betalning under ca. 25 års tid. Särskilt om du köper din bostad i Bostads Ab Fyren för att nyttjas som en placeringsbostad hjälper vi gärna till med att svara på frågor om varför det då kan vara klokt av överväga att nyttja Bab-lån istället för att själv helt finansiera bostaden.

TRE OLIKA INREDNINGSSTILAR
Som aktieägare i Bostads Ab Fyren vill vi att alla du är nöjd med alla detaljer. Det gäller även lägenhetens interiör och känsla. Vi kommer tillsammans med projektets inredningsarkitekt att ta fram tre prismässigt likvärdiga, men till stilen helt olika inredningspaket. Då du köper en bostad i huset under byggnadstiden får du fritt välja det alternativ som passar dig bäst från alternativen: NORDIC, ORGANIC, eller URBAN eller t.o.m kombinera vissa element från de olika stilarna.

FRITT FRAM ATT RÖRA PÅ SIG
Som ägare i Bostads Ab Fyren behöver du inte bara njuta utav din bostad, du kan också snabbt, enkelt och smidigt ta dig runt staden och Åland tack vare de mycket korta avstånden och kollektivtrafiken. Dessutom kommer husbolaget som den första på Åland att inkludera en nyckelfri BILPOOL bestående av en ny Premium-modells elbil. (Mercedes EQA). EQA:n har en räckvidd på imponerande 420 km på fullt batteri, och laddas enkelt på sin egen bilplats i garaget. Du som ägare i Bostads Ab Fyren har tillgång till att boka bilen när behovet uppstår, enligt samma principer som husbolagsbastun – kanske ska du åka och handla eller bara ta dig ut på tur runt Åland en fin sommardag?

ATT BO OCH VISTAS PÅ ÅLAND
Åland har en oslagbar boendemiljö, och Mariehamn kan verkligen kallas för ”Östersjöns huvudstad” Mariehamn erbjuder en mångsidig, levande och trygg boendemiljö för dem som vill ha bättre livskvalitet. All service finns på nära avstånd och förbindelserna till Finland och till Sverige är goda. Daghem, skolor och myndigheterna fungerar väldigt bra och arbetslösheten är lägst i hela Finland. Hembygdsrätten som finns på Åland gäller inte för köp av en aktiebostad, och vi är därför glada för att också kunna välkomna dig utan åländsk hembygdsrätt som köpare i detta hus.

DU GÖR VALET
Vi hoppas att du genom denna korta introduktion utav huset är så pass intresserad att du vill höra mer eller rent av reservera din lägenhet. Vi står också gärna tillsammans med projektören till din tjänst om du har fortsatta frågor eller funderingar. Välkommen att ta del av ritningar och övrigt material här på vår sajt, eller på vårt kontor.

Välkommen hem!

Tveka inte att kontakta oss gällande projektet på:

Tomas Lyyski, tomas@lyyski.ax 0400–484935, ansvarig AFM-mäklare, Lyyski Fastigheter rfm AFM

Pontus Eriksson, pontus@lyyski.ax 0457–3448333, assisterande mäklare

För mera information om Bostads Ab Fyren i Mariehamn besök:
www.lotsberget.com

Adress Lotsgatan 19, 22100, Mariehamn  Lotsberget 

Typ Lägenheter, Nyproduktion, Projekt

Pris 161 820-1 041 680 €

Karta

Dela det här objektet med någon:

Visning

Vi visar våra objekt på många olika sätt.
Ta kontakt för privat visning eller intresse för kommande visningar.

Kontakta mäklaren