heart

Med hjärtat i fastighetsbranschen

Trygga affärer för både säljare och köpare

Lyyski Fastigheter erbjuder heltäckande service inom fastighetsbranschen på Åland. Hos oss möter du engagerad och kunnig personal och får professionell hjälp genom hela processen vid köp och försäljning av fastigheter och lägenheter. Du kan även kontakta oss när du behöver hjälp med juridiska frågor, exempelvis vid bouppteckning eller arvskiften och beskattningsfrågor. Boka ett första digitalt möte om du vill så träffar vi dig över FaceTime, Messenger, Zoom eller motsvarande, mejla info@lyyski.ax eller ring +358 18 533 000

Våra kärnvärden

Stolthet

Vi vill gå till jobbet varje dag och känna att vi hjälper våra kunder med vår kunskap och erfarenhet. Vi är fulla av energi inför uppdraget att hjälpa dig på ett pålitligt, kunnigt och förmånligt sätt.

Respekt

Vår företagskultur genomsyras av vår relation till kunden. Hos oss ska både säljare och köpare känna samma trygghet.

Rejäl

Åland är hemma för oss. Här känner vi varje gata, kvarter och kommun utan och innan. Vi vill dra vårt strå till stacken så att Åland kan fortsätta att växa och blomstra.

Tillförlitlig

Hos oss finns kunskap, erfarenhet och utbildning inom allt ifrån skattejuridik till homestaging. Hos oss är ansvariga mäklare Auktoriserade Fastighetsmäklare (AFM).

Affärsidé

Att hjälpa företag i fastighetsförmedling samt att hjälpa privatpersoner i förmedlingen av bostads- och fastighetsaffärer antingen genom ägande, bostadsrätt, hyra eller arrende. Det ska vara en upplevelse och kännas bra att anlita oss. I förlängningen ska vi parallellt erbjuda kunder och partners möjligheter att tillsammans med oss investera i hållbara fastighetsprojekt som skapar ett positivt kassaflöde.

Mission

Att varje dag fylla schemat med aktiviteter som bidrar till att stärka vårt varumärke och därmed ta oss framåt mot vår vision. Det dagliga arbetet ska gå ut på att hjälpa privatpersoner och företag med deras fastighetsaffärer på ett så bra sätt så att de rekommenderar oss till andra.

Vision

Att namnet Lyyski och Lyyski Fastigheter ska vara det första man tänker på i samband med fastigheter, top of mind. Genom förmedling och övriga fastighetsprojekt skapar vi inkomster för nuvarande och kommande generationer där vi kan dela och öronmärka medel såsom bidrag till utvalda projekt världen över.

Vår historia

Lyyski Fastigheter startade 2009 på en fastighetsmarknad som såg väldigt annorlunda ut jämfört med idag. Vår grundare Inger Lyyski hade vid den tiden aktivt jobbat nära konsumenten, som vägledare och kom ofta i kontakt med människor som på olika sätt behövde hjälp i samband med bland annat bostadsaffärer. Då fanns ett stort behov av att stärka kunskapen och återupprätta förtroendet mellan mäklare, säljare och köpare vid bostadsaffärer. Det fanns en uppgift att fylla på den åländska marknaden.

Med en stabil och bred utbildning som Ekonomie Magister och Juris Magister, samt erfarenhet inom ekonomi, redovisning och beskattning, och en bakgrund inom konsumentskyddet, avlade Inger år 2008 sin AFM, Auktoriserad FastighetsMäklarexamen. Hon startade Lyyski Fastigheter med målet att skapa ett förtroende för fastighetsbranschen och främja en marknad där både säljare och köpare kunde göra smidiga och trygga affärer.

År 2010 började Tomas Lyyski jobba inom företaget. Tomas är utbildad Ekonomie Magister från Örebro Universitet och är även Auktoriserad Fastighetsmäklare (AFM) och offentligt köpvittne. Till vardags brinner han ändå mest för att använda hela sin försäljningsarsenal som han praktiserat under många år med start på Irland 2005 och vidare inom det åländska näringslivet inom banking och resor. Ta hjälp av Tomas när du behöver förhandla som ett proffs och stänga en affär.

År 2016 anställdes Thomas Nordström, vår ”nygamla” assisterande mäklare som är Civilekonom med studier i Örebro och Växjö. Thomas (Töppe) har ett förflutet som elitfotbollsspelare utomlands. Han har under de senaste åren aktivt jobbat inom turistbranschen på Åland och har lång och gedigen erfarenhet inom kundservice.

År 2019 återvände Pontus Eriksson till Åland och började jobba hos oss på Lyyski Fastigheter. Pontus är uppväxt på Åland, utexaminerad mäklare från högskolan i Gävle, med erfarenhet från fastighetsbranschen i Bromma. Kontakta gärna honom för en smidig och trygg affär. 

Från och med våren 2020 har vi glädjen att välkomna Irene Helsing med i vårt Lyyski team. Irene är född och uppvuxen på Åland, hon har en 3-årig examen i försäljning och kundservice från Ålands hotell och Restaurangskola. Irene jobbar som receptionist och mäklarassistent. Det är oftast henne du träffar först när du besöker oss. Hon vägleder och ser till att du hittar rätt och att du får svar på dina frågor.  

I framtiden vill vi fortsätta att växa tillsammans med våra anställda och våra samarbetspartner, där kanske du är eller vill bli en av dem, och med våra gamla, nuvarande och nya kunder både på och utanför Åland. Vi gör allt för att du ska känna dig väl omhändertagen hos oss.

Välkommen in till oss med dina fastighetsaffärer, vi hjälper dig!

Ps. Om du vill kan du också träffa oss digitalt för ett första möte över t e x Messenger, FaceTime, Zoom eller motsvarande. Fråga oss mer på info@lyyski.ax eller ring +358 18 533 000