Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 002
www.lyyski.ax E-post: tomas@lyyski.ax

BOSTADSVÅNING

Exklusiv bostadsvåning (aktielägenhet) på Västra Esplanadgatan 8 i Mariehamn

Bostadsvåningen om 157 kvm med stora ljusinsläpp och genomgående fina materialval är belägen ½ trappa upp och omfattar hela det nedre bostadsplanet på Västra Esplanadgatan 8 i Mariehamn.

Huset har hiss och har klassificering för passivhus. Bostaden omfattar hela 157 kvm och inrymmer stor och öppen hall med förvaring och gästtoalett, bibliotek (alt. gästrum), stort och öppet kombinerat kök med köksö, rymlig matplats och vardagsrumsdel, sovrum mot väster med flera stora garderober och egen balkong, huvudsovrum med klädkammare samt rymligt badrum med tvättstuga, dusch och toalett. Därtill finns i anslutning till vardagsrummet möblerbar och inglasad balkong mot gården i väster. Balkongen bildar tillsammans med köket och vardagsrummet en fantastisk helhet och vistelseytor. Fönsterpartierna mot söder har också fjärrstyrda elmarkiser.

Byggnaden med energiåtervinning i världsklass är färdigställd 2017 och omfattar 3 bostadslägenheter, alla såsom separata aktielägenheter.

Till de gemensamma utrymmena hör bland annat teknikutrymmen, allrum (nuvarande hemmagym), låsbara förrådsutrymmen och en relaxavdelning med bastu, dusch, toalett & omklädningsrum. Bostaden har ett stort och rymligt (privat) varmförråd om närmare 20 kvm samt bilplats under carport på gården jämte gästparkering vid husets gavel i norr. I bolagsvederlaget ingår för närvarande bolagets gemensamma driftskostnader såsom värme, vatten, elektricitet och sophantering.

Västra Esplanadgatan är ett synnerligen eftertraktat läge i Mariehamns absoluta centrum.


Bilagor fås på begäran, kontakta ansvarig mäklare eller info@lyyski.ax för mera information.

Utgångspris 766 000 €
Adress Västra Esplanadgatan 8 lgh 1, 22100, Mariehamn  Centrum 
Visning Enskilda och privata visningar enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera information.
Byggnadsår 2017
Byggnadsmaterial Byggnaden är uppförd i överdimensionerad betong i bjälklag och väggar. Väggarna i våning III är byggda i lättkonstruktion, huset har dubbelfalsat plåttak. Isoleringen består av sulor med foamglass om 40 mm, under källargolvet 300 mm polyuretan. Väggarna har 160 mm betong samt 120 mm + 120 mm isolering i form av SPU PIR, d v s brandklassad kvalitét. Husets fönster har ett U-värde om 0,8, individuellt reglerbara ventilationssystem i resp. våning med energiåtervinning i världsklass.
Ytor/Areal Bostaden är 157 kvm enligt bolagsordningen.
Rum 5 R+K
Våningsyta 157m²
Uppvärmning Fjärrvärme
Teknik Modernt passivhus med värmeåtervinning
Tillträde Enligt överenskommelse
Vatten och avlopp Kommunalt V/A
Utemiljö Fin trädgård mot i huvudsak väster.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 2% av det skuldfria priset (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 277 € (inkl. moms).
Månatligt bostadsvederlag 471.00 €/mån


Bilder