Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 002
www.lyyski.ax E-post: tomas@lyyski.ax

AKTIELÄGENHET

Charmig gavellägenhet i Mariehamns absoluta centrum

I lugnt attraktivt område på Östra Skolgatan 6 i Mariehamns centrum erbjuder vi er en totalrenoverad gavellägenhet med charm, nostalgi och ett urval av några mycket välbevarade detaljer.

Lägenheten med entré både från gatan i öster och gården i väster inrymmer ett läckert Marbodalkök med påkostade val såsom spis av märket Smeg. Matplats med utsikt över innergården, vardagsrum, stort Masterbedroom, ett något mindre sovrum (alternativt kontor), hall med avhängning samt badrum med toalett och dusch. Bostaden har under 2018-2021 genomgått mer eller mindre totalrenovering med miljövänliga material och färger, välutvald inredning där ägaren eftersträvat att bibehålla bostadens ursprungliga detaljer såsom innerdörrar, fönster och trägolv.

Bostaden har också genomgående generös takhöjd vilket gör att de disponerade 75 kvm känns betydligt större. Från köket nås källarvåningen där bostaden bl.a. har ett privat förrådsutrymme i storleksklass snickarbod eller mindre verkstad (hobbyrum) och därtill hör till bostaden även ett vindsförråd.

I bolagets gemensamma källarvåning finns också en nybyggd bastu. Bostaden har ett attraktivt läge i ett fint och charmigt kvarter med närhet till skolor, daghem, lekplatser, idrottsplaner och Mariehamns absoluta centrum. Till bostadsbolaget hör ett garage på gården vilket kan användas mot avgift per månad enligt översenkommelse med dom andra boenden i bolaget som har garaget i användning. Till lägenheten hör egen parkeringsplats på gården. Bolaget består av fyra lägenheter med en attraktiv innergård mot i huvudsak väster.

Huset är uppfört 1933 och är K-märkt, under 2000-t har diverse underhållsarbeten utförts. Husets gård har restaurerats med bland annat dränering, nya trappor och stenläggningar.

Se bildmaterialet för mer information och hör av dig till oss för visning!

Utgångspris 226 000 €
Adress Östra Skolgatan 6 lgh 1, 22100, Mariehamn  Centrum 
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera information.
Byggnadsår 1933, huset är K-märkt
Byggnadsmaterial Träkonstruktion med tegeltak
Rum 3 R+K
Våningsyta 75m²
Teknik Uppvärmning genom fjärrvärme vattenburet till radiatorer. Självdragsventilation.
Tillträde Enligt överenskommelse
Vatten och avlopp Vattenavgift om 8,40 €/mån/person boende i lägenheten
Utemiljö Ett mycket centralt läge med butiker, restauranger, idrottsanläggningar, daghem, skolor, etc.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 2% av det skuldfria priset (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 277 € (inkl. moms).
Övrigt Lägenheten har eget hobbyrum, förråd samt kallförråd i källaren. På vindsvåningen finns en öppen större yta med generös takhöjd för denna lägenhet.
I källarvåningen finns gemensamma utrymmen som tvättstuga, teknikutrymmen och gott om oanvända ytor.
Månatligt bostadsvederlag 277.50 €/mån


Bilder

Planritning