Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 005
www.lyyski.ax E-post: Pontus@lyyski.ax

BOSTADSHUS

Rymligt bostadshus med naturskön och barnvänlig tomt, endast 10 minuter från Mariehamn.

Bostadshus om ca. 176 kvm i 1½-plan, ursprungligen uppfört kring sekelskiftet och sedan tillbyggt i omgångar under 1988 och 2004. Bostadshusets ursprungliga del är uppfört i stockkonstruktion medans tillbyggnaderna är i lösvirke. Källare under den senaste utbyggnaden medans resten av bostadshuset är uppfört på torpargrund. Barnvänlig tomt planerad med gräsmatta, lekstuga på gjuten platta, häck, prydnadsbuskar fruktträd samt stenläggningar. Lugnt område med omkringliggande grönska men ändå endast 10 minuter bilväg till Mariehamn.

Välkommen in...

Vacker stenläggning från uppfarten leder till huvudentrén vid entréplan som inrymmer; hall, badrum, WC, vardagsrum med öppen spis och anslutande altan, utbyggnad som inrymmer kök med generös takhöjd, två sovrum. Köket är fullt utrustat och inrymmer även en matplats där hela familjen kan samlas. Hall, badrum och WC har golvvärme för extra komfort.

Från den inre hallen på entréplan går trappa upp till övre plan som inrymmer övre hall, allrum, ett sovrum, en sovalkov samt förvaringsmöjligheter i flertalet förråd och skåp.

Källaren nås genom trappa från köket samt från grovingång vid husets västra sida. Källaren inrymmer två rum, nedre hall tvättstuga, kallförvar samt potatiskällare.

På fastigheten finns även en fristående gillestuga som inrymmer ett stort rum samt bastu med helkaklat duschutrymme. Utrymmet kan med fördel användas som relaxavdelning eller som gästrum. Gillestugan är värmebonad. I anslutning till gillestugan finns även ett större förråd för ved, gårdsredskap m.m.

Sammanfattningsvis ett mycket charmigt boende där man får lugnet på landsbygden samtidigt som man har nära till Mariehamns centrum. Varmt välkommen att bekanta dig med detta objekt!

Utgångspris 145 000 €
Adress Lembötevägen 66, 22610, Lemland  Knutsboda 
Renoveringar Kök 2004 i samband med tillbyggnad
Toaletten 2013
Fastighetsbet. 417-409-2-13
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera information.
Byggnadsår 1900/1988/2004
Rum 6 R+K + källare
Våningsyta 176m²
Tomtareal 3800m²
Uppvärmning Direktverkande el, luftvärmepump samt kakelugn.
Teknik Fiber anslutet.
Tillträde 1/1-2022 eller enligt överenskommelse.
Samfällda områden Inga andelar i samfällda områden.
Vatten och avlopp Kommunalt vatten, avlopp till 2-kammarbrunn. Möjlighet att ansluta sig till kommunalt avlopp.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.
Övrigt I Söderby finns livsmedelsbutik och café, skola (årskurs 1-6) och daghem, Bengtsböle idrottsplats, samt skogs- och grönområden.


Bilder

Kartautdrag

Registerutdrag

Planritning