Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 002
www.lyyski.ax E-post: tomas@lyyski.ax

BOSTADSHUS

Villa på hörntomt i Hästskon, Östernäs, Mariehamn

Bostadshus om ca 170 kvm med tillhörande carports-och förrådsbyggnad i ett av kvarterets absolut bästa lägen på välrenommerade Sadelvägen 13, Östernäs, Mariehamn.

Bostadshuset är uppfört i lösvirke på gjuten platta i två våningar 1997-1998 i två fulla plan med brädfodrad ytterfasad och falsat plåttak. Entréplanet inrymmer hall med förvaring, gästtoalett, tvättstuga (grovkök), stort och öppet vardagsrum med insatsspis, separat matsal samt ljust-och fullt utrustat kök. Från vardagsrummet når man bekvämt gården som har ett fint och ostört läge med parkområde mot söder och mot öster. Övre plan inrymmer hall, tre rejäla sovrum varav ett större Masterbedroom med klädgarderob, stort badrum med bastu samt allrum som med fördel kan avdelas till ett extra sovrum. Allrummet ansluter också till en läcker balkong i fint söderläge. Bostadshuset är ritat av arkitekt Micko Koskinen och är synnerligen välplanerat med fina detaljer och väl tilltagna ytor. Den nuvarande ägaren har under åren utfört diverse ytskiktsrenoveringar och underhållit huset väl.

Legorätten om 929 kvm är en av kvarterets absolut bästa tomter i östört och privat läge. Tomten är anlagd med bl.a gräsmatta, prydnadsträd och plattor. Vid infarten intill bostadshuset finns fristående carport med tillhörande förråd.

Välkommen att kontakta oss för en rundtur!

Utgångspris 369 000 €
Adress Sadelvägen 13, 22100, Mariehamn  Östernäs 
Fastighetsbet. 478-17-54-1-L1
Visning Visning på egen hand. Kontakta ansvarig mäklare för mera information.
Byggnadsår 1997-1998
Rum 5 R+K+B
Våningsyta 170m²
Tomtareal 929m²
Uppvärmning Fjärrvärme till vattenburen golvvärme.
Tillträde Enligt överenskommelse
Vatten och avlopp Kommunalt vatten/avlopp
Utemiljö Modernt egnahemshusområde, familjärt med cykel och gångavstånd till centrum.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.


Bilder

Kartautdrag

Registerutdrag

Planritning