Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn
www.lyyski.ax E-post: niki@lyyski.ax

BOSTADSHUS

Bostadshus i lugnt och sjönära läge vid Svibyviken

I lugnt läge vid återvändsgränd, med sjönära läge vid Svibyviken ligger detta trevliga bostadshus. Huset är ursprungligen uppfört år 1958 på plintar i träkonstruktion, ombyggd del år 1986 på gjuten platta i träkonstruktion, med plåttak (bytt även på den äldre delen 1986, självbärande). Ursprungliga delen är uppförd på plintar, med sockel, välventilerad och isolerad. Fasaden är lagd med plåt (1986).
Bostadshuset inrymmer vid huvudingången vindfång, hall och toalett. Vidare inryms kök, vardagsrum med öppen spis, sovrum, kontorsutrymme samt klädkammare. I den ombyggda delen inryms ett allrum, bastu och duschrum samt grovingång med tvätt- och klädvård.
Huset är välhållet. Renoveringar har skett år 1986; ombyggnad jämte byte av plåttak. År 1992; renovering kök (massiva furuluckor Simons kök), träpanel monterades i innertak genomgående, renovering av toalett, parkettgolv i hall, vardagsrum, sovrum, plastmatta i kök. År 2005; tapetsering av sovrum, slipade och lackade golv, renovering bastu, renovering duschrum. Bostadshuset är i behov av renovering.
På tomten finns ett garage med förråd (isolerat) samt ett mindre redskapsskjul i plåt.
Objektet ligger vid ett mycket bra läge vid återvändsgränd. Mycket praktiskt och bekvämt med närhet till bl.a. sjukhus, motionsbanor med cykel- och promenadavstånd till centrum.

Utgångspris 117 000 €
Adress Åbrinken 5, 22100, Mariehamn  Apalängen 
Renoveringar 1986 ombyggd jämte byte av plåttak, 1992 renovering av kök, träpanel monterades i innertak genomgående, renovering av toalett, parkettgolv i hall, vardagsrum, sovrum, plastmatta i kök. År 2005 tapetsering av sovrum, slipade och lackade golv, renovering av bastu, renovering av duschrum.
Fastighetsbet. 478-30-5-2
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera Information.
Byggnadsår 1958
Byggnadsmaterial Trä
Ytor/Areal Tomt om 1 158 kvm.
Rum 3-4 R + K
Boyta 80m²
Våningsyta 94m²
Uppvärmning Direktverkande el till radiatorer, golvvärme i duschrum. Murad vedeldad spis (år 1992).
Tillträde Enligt överenskommelse
Vatten och avlopp Kommunalt vatten och avlopp
Utemiljö Lugnt och sjönära läge vid återvändsgränd
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.


Bilder

Fastighetsregisterutdrag

Kartutdrag

Tomtkarta

Planskisser