Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 004
www.lyyski.ax E-post: inger@lyyski.ax

BOSTADSHUS I HINDERSBÖLE, NORRA MARIEHAMN

Villa i 1½ plan med källare under halva huset i Hindersböle i Mariehamn

Vid återvändsgränd, i lugnt läge ligger denna egnahemsvilla. Huset, arkitektritat, är uppfört i "3-halvplan", från år 1973 och inflyttning år 1975. Uppfört i gjuten betong, mellanbjälklag i betong, i träkonstruktion där fasaden är lagd i mexitegel och delvis träpanel (teak), taket lagt i filt.
Huset har en bostadsyta om ca 120 m2 (våningsyta ca 143 m2) samt källare under halva huset, inrymmer; entréplan med hall samt gästtoalett, kök och mindre sovrum/hobbyrum, stort vardagsrum med utgång till altan.
Övre etaget inrymmer tre sovrum, rymliga förvaringsutrymmen och klädkammare, där två av sovrummen har utgång till balkongen i söder. Här finns även badrum med dusch och toalett (vattenburen golvvärme).
Ytorna är beklädda med tapet och målad vävtapet på väggar, innertaken i träpanel eller skivor, parkettgolv, klinker i hall, klinker och kakel i våtutrymmen, plastmatta i kök, laminat klickgolv i sovrum.
Källarplanet inrymmer service/teknikrum, kontors/datarum, bastu med elspis, tvättrum med duschkabin och plats för tvättmaskin. Vidare finns förvaringsutrymmen och svalskåp samt garage med verkstad/snickarbod
Mycket bra läge, med nära avstånd till skolor och dagis samt köpcenter. Bollplan samt motionsslinga vid grönområde ligger alldeles nära.
Gården är planerad med gräsmatta och häck i söder, äppelträd och bärbuskar, stenbelagd uteplats mot söder. Asfalterad gård vid infart till garaget.

Utgångspris 145 000 €
Adress Vallmogränd 3, 22100, Mariehamn  Hindersböle 
Renoveringar Renovering på 1990-tal; kök samt källare och våtutrymmen. Ytrenoveringar i början av 2000-tal. Lagt ny takfilt, byte av glaskupol (takfönster), hängrännor och stuprör på 2010-tal. Bergvärme installerad 2008.
Fastighetsbet. 478-15-17-2
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta mäklaren för mera Information.
Byggnadsår 1973-1975
Byggnadsmaterial Betongplatta, filttak, tegelfasad med liggande träpanel på taksarg.
Rum 5 R+K+B
Våningsyta 143m²
Uppvärmning Bergvärmepump inmonterad år 2008, vattenburen centralt till radiatorer och golvvärme (entré samt badrum).
Energiklass C.
Teknik Kommunalt vatten och avlopp. Leakomatik läckagevarnare inmonterad
Fiber (2018).
Tillträde Enligt överenskommelse
Vatten och avlopp Kommunalt vatten & avlopp
Utemiljö Lugnt läge vid återvändsgränd, Vacker trädgård i skyddat läge. Nära till grönområde m motionsslinga.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för administrationen kring köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.
Övrigt Besiktning har utförts.


Bilder

Planritning

Planritning2

pr2

Karta

fr