Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 005
www.lyyski.ax E-post: Pontus@lyyski.ax

BOSTADSHUS

Strandfastighet med storslagen havsutsikt i väster!

Strandfastighet med tillhörande bostadshus samt garage i vackert västerläge vid Eckerös havskust. Bostadshuset är uppfört år 2006 på gjuten platta i multilamellstock (204x260), tegeltak. Fastigheten är till största del bergsbunden med vistelsevänlig tomt och släta klippor längs strandlinjen. Från altanen kan du avnjuta fantastiska solnedgångar i en lugn och rofylld miljö.

Bostadshuset om ca 115 kvm våningsyta inrymmer entréhall, kök och vardagsrum i öppen planlösning med anslutande altan i väster, två sovrum samt badrum med bastu. Halva bostadshuset har generös takhöjd upp till nock (ca. 5 meter) medans den andra halvan är inrett med ett loft som man når via trappa från vardagsrummet. Bostadshusets golv är genomgående inrett med ett mörkt klinkergolv.

Köket är stilrent inrett med köksluckor i en nyans utav grått och integrerade vitvaror i rostfritt. Köksö på hjul som erbjuder förvaringsmöjligheter samt utökad arbetsyta i köket. Vardagsrummet har generös takhöjd samt stora fönsterpartier vilket ger en fantastisk utsikt över havet och vidare. Badrummet är helkaklat med dusch bakom välvda dörrar, WC, handfat med gott om förvaring i skåp. Fin bastu med praktiskt fönster för ljusinsläpp och vädring. Bakom skjutdörr finns ett teknikutrymme med bergvärmepump samt möjlighet att installera tvättmaskin. Från badrummet finns även utgång till altan på norra sidan av bostadshuset. Två sovrum med förvaring i skjutdörrsgarderober. Loftet om ca. 22 kvm har även det en fin utsikt mot vattnet tack vare fönsterpartierna högst upp vid nocken. Loftet lämpar sig såsom gästrum, tv-rum, kontor eller studio.

ÖVRIGA BYGGNADER:
Garage uppfört under 2018, träkonstruktion på gjuten platta. Tre fjärrstyrda portar och plats för tre bilar. Luftvärmepump.
Fristående vedeldad bastu närmare vattnet.
Grillusthus med sittbänkar och eldplats. Här kan man sitta och avnjuta havsutsikten på nära håll även då vädret är lite sämre.
Förråd samt vedlider.

Sammanfattningsvis ett charmigt bostadshus med karaktär och havet som närmsta granne. Varmt välkomna att kontakta oss för att boka in din visning.

Utgångspris 359 000 €
Adress Nya Valbergsvägen 239, 22270, Eckerö  Storby 
Fastighetsbet. 43-406-12-132
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera Information.
Byggnadsår 2006
Byggnadsmaterial Gjuten platta, stockkonstruktion och tegeltak.
Rum 3 R+K+ loft
Våningsyta 115m²
Tomtareal 3390m²
Uppvärmning Bergvärmepump till vattenburen golvvärme. Luftvärmepump som komplement.
Tillträde Omgående eller enligt överenskommelse.
Samfällda områden Inga andelar i samfällda områden.
Vatten och avlopp Kommunalt vatten. Gemensamt reningsverk med de övriga 3 fastigheterna i området, avgift om ca. 400 € årligen. I den årliga avgiften ingår byte av kemikalier samt el för driften. Om det fordras service eller reparationer av reningsverket så betalar varje fastighetsägare sin andel (25%) utav det.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.
Övrigt Väglagsavgift om 300 € - 400 € årligen.


Bilder

Kartautdrag

Registerutdrag