Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 002
www.lyyski.ax E-post: tomas@lyyski.ax

STRANDFASTIGHET

Nu kan din skärgårdsdröm besannas!

Välkommen till Inre fjärdskär!
På bara fem minuters båtavstånd från Kallsö, Föglö, ligger denna fantastiska strandfastighet om ca 1,06 hektar privat holme. Öns nordvästliga del utgörs av en stor, skyddad vik, som bäddas in av naturliga badklippor. Holmens terräng är till stor del bergsbunden och varieras av relativt glest bevuxna träd (gran, tall och al) och kala bergsklackar, vilket gör att man har utsikt i alla väderstreck. Omgivande vatten är djupt, vilket gör det möjligt att lägga till med såväl mindre motorbåt som segelbåt. Helheten består av ett mycket lugnt, privat och orört område som utlovar en mycket exklusiv plats att spendera kvalitativ fritid på.

På öns västliga udde finns en trevlig timmerstuga om ca. 42 kvadratmeter från Honka uppförd år 2002 i lamellstock. Stugan inrymmer hall med klädupphängning och ger ingång mot kök och allrum i öppen planlösning. Köksdelen har måttbeställd inredning med förvaring i form av över- och underskåp. Kylskåp, spis och ugn är gasdrivna. Det intilliggande allrummet inrymmer både matplats och soffgrupp eller bäddsoffa för övernattande gäster. I hörnet mot köket står en braskamin från Jøtul som värmer upp huset och borgar för mysiga timmar inne i stugan efter det att mörkret sänkt sig utomhus. De två sovrummen har bägge garderobsförvaring och är möblerade med våningssängar. Från de två altanerna i norr- och söderläge har man oslagbar utsikt över omringande hav och natur.

Intill den väl tilltagna bryggan finns sjöbod med lider om ca. 15 kvm. Till fastigheten hör andelar i samfälligt jord- och vattenområde på Kallsö.

Sammanfattningsvis är detta ett mycket attraktivt objekt för den som värderar en avskild och naturskön tillflyktsplats. Välkommen att lära känna detta skärgårdsparadis tillsammans med oss!

Utgångspris 120 000 €
Adress Holmen Inre Fjärdskär, 22710, Föglö  Kallsö 
Fastighetsbet. 62-415-2-29
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera Information.
Byggnadsår 2002
Rum 3 R+K
Tomtareal 10600m²
Våningsyta 42m²
Uppvärmning Uppvärmning genom braskamin
Teknik Solpaneler som ger el till belysning invändigt. Stugan är försedd med soldriven ventilation från SolarVenti.
Tillträde Omgående
Samfällda områden Till fastigheten hör andelar i samfällda vatten- och landområden
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är mellan 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.
Övrigt Lösöre kommer att ingå i försäljningen. Med egen båt tar du dig till Inre Fjärdskär från Mariehamn på mindre än en timme.


Bilder

Kartautdrag

Registerutdrag