Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 005
www.lyyski.ax E-post: Pontus@lyyski.ax

FRITIDSFASTIGHET

Strandfastighet i västerläge med badvänlig strandlinje och två befintliga fritidshus!

Välkommen att bekanta dig med din framtida sommarpärla! Strandfastighet med en areal om totalt 8 841 kvm är belägen i fint och högt läge mot vattnet i väster och på tomten finns uppfört flertalet byggnader och konstruktioner som tillsammans bildar en fin helhet för fritidsvistelse. Fastigheten har egen strandlinje mot väster om ca. 70 meter. Strandområdet består till största del av gräsmatta. Fantastiska badmöjligheter från flytbrygga med badstege eller om du vill vada i från strandkanten med sandbotten.

Vid fastighetens högsta punkt finns en fritidsstuga från 2000/2001 från Rosendahl. Stugan är uppförd av Henrik Boman och Kristian Andersson och byggnaden har en våningsyta om ca. 57 kvm. Från den övre fritidsstugan har man en fantastisk vy över vattnet tack vare det höga läget på den bergsbundna delen av tomten. Den övre fritidsstugan inrymmer i nedre plan kök med matplats, vardagsrum, sovrum och badrum. Övre plan består av ett öppet loft med möjlighet till flertalet sovplatser, utgång till balkong i väster. Möblerbar och vistelsevänlig altan i anslutning till entrén i väster. Till fritidshuset finns el och kommunalt vatten anslutet, avlopp till sluten septiktank.

Från fastighetens högsta punkt går en grusväg ner till det nedre fritidshuset/bastun som är beläget vid stranden i fint och "sjönära" läge. Fritidshuset/bastun är uppfört 1997 och är en stuga från Honkarakenne med en våningsyta om ca. 25 kvm. Stugan är i ett senare skede tillbyggd (2004) med ca. 9 kvm. Invändigt disponeras i nedreplan storstuga med Jötul-spis, köksdel och sovalkov samt ett litet sovrum. Loftet är öppet och möjliggör flera sovplatser. Vedeldad bastu med egen entré från västra sidan där det även ansluter en altan med lusthus som bjuder in till trevliga stunder på altanen även då vädret är lite sämre. Området runt fritidshuset/bastun består mestadels av gräsmatta som bjuder in till lek och fritidsaktiviteter. Det nedre fritidshuset/bastun har "sommarvatten" och el-anslutning men ingen vattentoalett.

Sammanfattningsvis en fantastisk fastighet i ostört läge och där du kan beskåda en storslagen solnedgång över vattnet i väster. Detta objekt måste upplevas på plats. Välkomna att boka in er visning med oss!

Utgångspris 279 000 €
Adress Bastövägen 414, 22310, Finström  Vandö 
Fastighetsbet. 60-413-2-27
Visning Visning enligt överenskommelse. Kontakta ansvarig mäklare för mera information.
Byggnadsår 1997-2001
Våningsyta 57m²
Tomtareal 8841m²
Uppvärmning Väggfasta elradiatorer.
Tillträde Enligt överenskommelse
Samfällda områden Inga andelar i samfällda områden.
Vatten och avlopp Kommunalt vatten, avlopp till sluten septiktank.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillningen samt kostnad för köpebrev 297 € (inkl. moms) och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.


Bilder

Kartautdrag

Registerutdrag