Köpmansgatan 11, 22100 Mariehamn – Tel. +358 18 533 000
www.lyyski.ax E-post: tomas@lyyski.ax

HAVSÖREN, ETT UNIKT BOENDE VID HAVET!

Havsören, din alldeles egen udde och drömfastighet på eftertraktade Herrön i Lemland på Åland.

ALLMÄNT
Havsören, din alldeles egen udde och drömfastighet på eftertraktade Herrön i Lemland på Åland. Strandfastigheten om hela 2,3 ha har en strandlinje om imponerande 200 meter mot söder och mot väster. Den södra delen består bland annat av badstrand med fint och barnvänligt sandbotten och brygga, medan den västra delen till största delen har fina och släta rödgranitklippor.

HUVUDBYGGNADEN (med grunddel från 1995, entré och huvudbyggnad från 1998-1999)
Bostadshuset är välplacerat och har nästintill genomgående utsikt över havet. I nedre plan inryms en stor och öppen hall, vardagsrum med matplats och öppen spis, fullt utrustat kök med skafferi och anslutande glasveranda (uteplats), sovrum/kontor, toalett och teknikrum. Den ursprungliga delen av huset har ett öppet rum med stora fönster mot havet, där du kommer ut på en stor terrass med kvällssol. Det finns även ett sovloft samt bastu och dusch.

Övre plan inrymmer hall, sovrum med balkong, Masterbedroom med fransk balkong och walk-in-closet samt nyrenoverat badrum med dusch och toalett. Genomgående smakfulla materialval och funktionell rumsplanering. 2014–2016 har bostadshuset genomgått relativt omfattande renoveringar bland annat omfattande installation av bergvärme, nya golv, köksrenovering, förnyande av avlopp och ytskikt. En total våningsyta om ca. 220 m².

ÖVRIGA BYGGNADER
I anslutning till bostadshuset finns ett fint gårdshus (uppfört 2005) som i dagsläget används såsom ateljé - byggnaden är isolerad, har luftvärmepump och kan med fördel inredas till gästrum eller en separat lägenhet alternativt annex. Garagebyggnad med plats för två bilar inkl. loftdel för förvaring och i anslutning till detta finns fristående förråd. Strandbastu halvvägs ner till havet och förrådsbyggnad finns att tillgå intill.

TOMTEN OCH OMRÅDET
Tomten har till stora delar anlagts och anpassats till naturen och består bl.a. av bergspartier, stigar, planteringar och en färdig gräsmatta. Udden Herrön är med sina strandområden, sin fina natur, sitt rika fågelliv och strövområden ett av Ålands absolut mest eftertraktade områden. Vi har i denna presentation och med dessa bilder försökt återge det mesta men i själva verket måste stället med dess omgivande natur upplevas på plats. Kontakta oss för mer information och boka din egen visning redan idag!

Utgångspris 725 000 €
Adress Grillskär, 22 610, Lemland 
Renoveringar Omfattande renoveringar efter 2014, bl.a. bergvärme, ytskikt, inredning m.m
Fastighetsbet. 417-417-1-30
Visning Enligt överenskommelse med AFM-mäklare Tomas Lyyski på tomas@lyyski.ax eller +358 400 484935
Byggnadsår 1995
Byggnadsmaterial Norra flygeln betongsocklar på krypgrund. Huvuddelen isolerad platta på mark. Ateljédel betongplatta på mark. Träkonstruktion med träpanel och putsfasad. Plåttak.
Ytor/Areal Våningsyta om ca 220 m² och tomtareal om 2.3 ha.
Rum 5 R + K + B
Våningsyta 220m²
Tomtareal 2.3ha
Uppvärmning Bergvärme och solpanel mot ackumulatortank, vedspisar, luftvärmepump samt elslingor.
Tillträde Enligt överenskommelse
Vägbeskrivning Fås på begäran av info@lyyski.ax
Samfällda områden I köpet ingår andelar i samfällda områden.
Vatten och avlopp Kommunalt vatten, avlopp till trekammarsystem med markbädd.
Utemiljö Fantastisk och synnerligen välplanerad och genomtänkt gårdslösning med prydnadsträd, blommor, anlagd gräsmatta, naturklippor, gångar och stigar m.m.
Kostnader På köpet utgår en överlåtelseskatt om 4% av köpeskillingen (dock inte för köpare av första bostad, minst 50% som är 18-39 år) samt kostnad för köpebrev 297 € inkl. moms och offentligt bevittnande vid fastighetsköp 120 €.
Övrigt Övriga byggnader är Gårdshus / Ateljé, Dubbelgarage med Loft samt strandbastu och förrådsbyggnader. Till fastigheten hör även en skyddad båtplats inne i Grillskärsfjärden, vid en brygga.

Karta

Fastighetsutdrag 1

Fastighetsutdrag 2

planritning 1

planritning 2

planritning 3

planritning 4

planritning

planritning