Vid din sida hela vägen

Vi hjälper dig att göra en bra affär. 

Säljuppdrag i 3 enkla steg

I vårt förmedlingspaket ingår allt som behövs för en lyckad försäljning av din bostad eller fastighet - från värdering till avslutad affär. Hos oss finns en heltäckande förhandlingsarsenal och kunskap i konsten om att ta affärer i mål.

1. Före -genomgång av ditt objekt, foto, prissättning, webb & målgrupp.

2. Under - webb, övrig marknadsföring, visningar (även DIGITALT), bud, förhandling, köpslut

3  Efter. - uppföljning, information och råd

Se nedan för längre version

Kostnadsfri värdering i samband med försäljning

I samband med förmedling kommer vi på ett kostnadsfritt förstabesök till din bostad på Fasta Åland. Vi ger dig då ett muntligt utlåtande om värdet på din bostad. Värderingen kan även uppdateras och kompletteras till ett mer heltäckande skriftligt värderingsuppdrag. 

Mer om värdering

1. Före en affär

Kontakta oss.
Om du funderar på att sälja en fastighet eller lägenhet tar du kontakt med oss genom ett personligt besök, per telefon eller e-post. Hos oss träffar du auktoriserade mäklare som kan Åland. Tillsammans bestämmer vi en tid för besiktning av objektet (kan även göras digitalt per FaceTime, Messenger elle rmotsvarande). Vi gör en första bedömning av marknadsvärdet, ringar in en tänkt målgrupp och bestämmer hur vi går vidare.

Samla information. 
Vi hjälps åt med att samla ihop all väsentlig fakta om ditt objekt. Passa på att berätta om det bästa – hur det är att bo där och vad du själv föll för när du köpte. Det är också viktigt att du som säljare  upplyser oss om eventuella brister du känner till och renoveringar som har utförts.
Vi som mäklare beställer in de handlingar som är nödvändiga för en försäljning.

Besiktning och prissättning.
Att konditionsgranska säljobjektet är inte lagstadgat men rekommenderas för att både säljare och köpare ska känna sig trygga med affären. Vi samarbetar med kvalificerade yrkespersoner med lång erfarenhet vad gäller konditionsgranskning av fastigheter. Då vi har samlat all information som finns om objektet utarbetar vi ett prisförslag. 

Fotografering. 
Vi vill självklart lyfta fram det absolut bästa i ditt försäljningsobjekt och arbetar därför gärna med både bilder och rörligt visuellt material. Vi ser till att framhäva ditt objekt från de allra bästa vinklarna. Tveka inte att säga till om du har särskilda önskemål angående fotograferingen.

Marknadsföringsmaterial.
Vi sätter ihop ett slagkraftigt försäljningsmaterial där vi lyfter fram din fastighet på bästa sätt med fina bilder, välskrivna texter och all insamlad information. Som extra tillval erbjuder vi även rörligt material som kan användas i sociala media och andra digitala kanaler.

Styling och staging.
Öka värdet inför försäljningen och visa din bostad från sin bästa sida. Vi erbjuder en tilläggstjänst i form av styling och staging och ser till att du gör en så bra bostadsaffär som möjligt. Enligt en undersökning utförd av Finska Fastighetsförbundet kan en väl utförd styling  öka värdet på ditt objekt med över 10 procent.

2. Mitt i säljprocessen

Lansering.
Nu ska ditt objekt ut på marknaden. Vi exponerar din bostad mot rätt målgrupp på vår välbesökta hemsida, i traditionella media och i våra digitala och sociala kanaler. Vi håller aktiv kontakt med kunder som vi vet att söker liknande objekt och sprider informationen där vi vet att intresset finns. Om så önskas kan vi även nå ut på fastighetsmarknaden i Finland och Sverige.

Visningar. NYHET! Nu även Digitala visningar. 
Visningar är en oerhört viktig del i försäljningen. Nu får kunden en egen bild av objektet och vi finns på plats med komplett presentationsmaterial redo att svara på alla frågor. Målet är att överträffa förväntningarna och hålla siktet inställt på en bra affär.

Bud och budgivning.
Efter stängningsdatum samlas alla bud in. Alla spekulanter har därefter möjlighet att matcha det högsta budet för att därpå delta i en budgivning. Vi går igenom all info som rör objektet och därefter startar budgivningen. Höjning av bud sker i oftast med minst 1000 euro per gång och högst bud vinner.

Köpslut. 
I samband med köpslut sammanställer vi köpebrev och alla andra nödvändiga dokument. Därefter träffas säljare och köpare för att signera köpebrevet och vi går tillsammans igenom allt praktiskt som gäller vid övertagande av bostaden. Betalning kan ske i en eller flera rater, enligt avtal mellan säljare och köpare. Ibland kan det även vara aktuellt med en handpenning som en säkerhet för säljaren. 

3. Efter din fastighetsaffär

Uppföljning. 
Vi finns tillhands för dig även efter avslutad affär, kontakta oss gärna. Vi arbetar för att ständigt förbättra och utveckla vår service och vill därför höra hur du har uppfattat oss. Vi blir väldigt tacksamma om du tar dig tid att gå in och gillar vår Facebooksida och skriver en recension om vårt arbete.

Dags att deklarera. 
Efter avslutad försäljning är det bra om du så snart som möjligt medelar affären till skattemyndigheten. Vi hjälper gärna till med blanketter, rådgivning och information om gällande skatteregler.

Tjänster

Juridik och skattefrågor

Utöver traditionell fastighetsförmedling erbjuder vi ett brett sortiment av juridiska tjänster. Hos oss får du hjälp med allt från beskattningsfrågor kring överlåtelse och förvärv samt vid arv- och gåva till ren rådgivning om fastighetsmarknaden.

Mer om juridiska tjänster

Styling och staging

Se till att få ett så bra pris som möjligt genom att visa din bostad från sin bästa sida. Vi samarbetar med homestylingföretag som är specialiserade på att inreda och dekorera bostäder inför visning och försäljning. Stylingkontrakt från 6 veckor!  


  • En professionell blick ser din bostad ur nya vinklar och kan  locka fram hemmets fulla potential.
  • Fokus flyttas från bostadens tidigare funktion. Man ger plats åt köparens visioner. 
  • Det är viktigt att bostaden är personlig, men inte för privat.
  • Genom att rensa bort och flytta om skapar man en neutral och tilltalande miljö.
  • Rätt belysning och snygga inredningsaccessoarer gör underverk.
  • Ibland behövs även andra möbler för att ge spekulanterna en rättvisande bild av din bostad.